כשאני שומעת את המילה *אחסון* אני מתכווצת. כן, כן, עדיין עמוק עמוק בזכרון שלי, האסוציאציה הראשונה שלי לשמע המילה "אחסון" היא מחסן שהמדפים שלו עשויים ממתכת בצבע אפור, כמו ספריות של פעם. אחסון מכוער, משעמם, נטול השראה ונטול יופי. או מחסן מחוץ לבית, מוזנח ומפחיד. כמובן שאני לא ממליצה על אחסון מכוער כי אני יודעת שאחסון בהחלט יכול להיות יפה. אפילו כל כך יפה ומושך עד שתחפשו תירוץ כדי לקנות אותו. רגע, לפני שאתם רצים לקנות, קראו את הפוסט.
אומרים שהיופי הוא בעיני המסתכל, אז בואו נשאל את עצמנו: ממה מורכב יופי? רגע. עצרו לפני שאתם ממשיכים לקרוא ונסו להזכר במקומות יפים שבקרתם בהם, בטבע, גינות וגם בבתים ובניינים יפים. מה היה שם? …. איך אתם מרגישים עכשיו כשאתם נזכרים בהם? איך ההרגשה בגוף להיות בתוך מקום יפה? כשאני נמצאת במקום יפה אני מרגישה שמחה, שלווה, רוממות נפש ממש. התפעלות, הודיה. ואם נחזור לשאלה ממה מורכב יופי, התשובה היא: מרחב שמאורגן באופן נעים. בדרך כלל הוא מסודר וברור, הוא מובן לנו ואנחנו מרגישים בו בטוחים. ויש בו גם הרמוניה צבעונית, הרמוניה של חומרים וצורות. גם במכלול וגם בפרטים.
כשנכנסים לחדר המרחב משפיע על ההרגשה שלנו. חלל מאורגן ומסודר שיש בו אזורים אחידים גדולים מאפשר לעיניים להרגע ולנשימה להיפתח. המקום מרגיש מוגן ובטוח. לכן אני ממליצה לרכז את החפצים באזור אחד, גם אם הם לא ממוינים עד הסוף. בצילומים למעלה אנחנו רואים סלון וחדר שינה מרווחים ומוארים וגם מסודרים. רצפת הפרקט והריהוט הצבעוני מוסיף קלילות, שובבות. לעומת זאת בצילומים מתחת העיצוב הוא פונקציונלי, מינימליסטי, לבן מבריק וחלק. הרבה אנשים מעדיפים את הקו המודרני הזה. שימו לב לפינת המטבח הפשוטה והיעילה. הארון הפינתי הוא אתגר אחסון לא פשוט. מכירים את הקרוסלה המסתובבת שכלים נופלים מאחוריה וקשה להוציא אותם? מכירים מג'יק קורנר שהעמסתם יותר מדי והיא קורסת? במטבח הזה פתרו את הפינה הכי בזול, אמין ופשוט שאפשר.
אם הרהיטים שלכם מעוצבים בקו נקי, לבן, מבריק ופונקציונלי, החפצים הצבעוניים מאזנים את הלובן הקר. כמו בפינת העבודה הזאת. בצד שמאל יש מדפים ועליהם קלסרים ומתקנים לאחסון חוברות. על מדף קטן מימין יש מחברות ומתחתם על השולחן עוד קלסרים. על הקיר לוח שעם וכלי הכתיבה אסופים במתקן. בתוך הלבן המואר יש איים של צבע.
בצילומים הבאים בצד ימין צילמתי שולחן כתיבה עם מגירות. הוא פונקציונלי, מאד שימושי, המגירות משמשות לאחסון כלי כתיבה, מכשירי אלקטרוניקה קטנים וכל מה שצריך סטודנט. מה שמיוחד בו זה שבין המגירות לשולחן יש מרווח. במרווח הזה אפשר לשים את הפרויקט האחרון שעסקתם בו, בזמן שלא עובדים ולהשאיר את השולחן פנוי. הרגליים שתומכות בשולחן הכתיבה לא שגרתיות. הרגל שקרובה לקיר ניצבת אל הרצפה והשניה באלכסון, מחוברת בזוית מעוגלת אל משטח השולחן. היא תומכת בשולחן ובמגירות וגם מוסיפה עניין לרהיט. בתמונות הנוספות תמצאו שידות מגירות קטנות שניתן למקם אותם בתוך ארון או על מדף. בכל מגירה יש סוג אחר של חפצים. אחסון מושלם למי שעוסק ביצירה. המצרים בצילומים עשויים מעץ צבוע לכה ומשויף היטב לגימור חלק.
לפעמים קשה להחליט אם לצבוע את העץ לגמרי בצבע לבן, תכלת אפרפר או אחר או להשאיר אותו חשוף, כך שיראו את העץ. למדתי אצל אומנית מקסימה ליצור אפקט של עץ ישן אך בכל זאת מטופח ולא מוזנח. המדפים הדקורטיביים שאתם רואים בתמונה עשויים מקרשים ישנים ומגירות ישנות שהשתמשתי במסגרת שלהם. בכוונה השארתי עקבות כי אני אוהבת חפצים ממוחזרים. הצבעוניות שחוזרת על עצמה: גוונים שונים של עץ חום, שטוף בצבע לבן, עם טפט פרחוני. דומה שהצנצנות והכלים המגוונים נוצרו כדי להתאים למדפים האלה אבל זה בדיוק להפך. לפני שקיבעתי את המדפים בתוך המגירות וידאתי שהם ייכנסו. שימו לב לחלל שמקיף את המדפים. לפני שתליתי את המדפים על הקיר בדקתי איפה הכי מתאים לתלות אותם. מצד אחד נמוכים מספיק כדי להגיע בקלות, אך לא קרובים מדי לשולחן האוכל. הקיר שסביבם מספק את השקט לעיניים שהזכרתי בהתחלה.
בצילומים האחרונים להיום שוב רואים קופסאות מעץ מאד פשוטות. ניתן להשתמש בהם כשהפתח שלהם כלפי מעלה ואז הם משמשים כמגשים או אפילו שרפרפים, אם מארגנים להם מכסה שניתן לשבת עליו. או שאפשר לתלות אותם על הקיר כמדפים עם תקרה שפתוחים רק מלפנים. בתמונה מצד שמאל אפשר להבחין בשולחן סלון שיש בו תאים לאחסון. מה שמים שם? משחקי קופסה, למשל. אני מקווה ששכנעתי אתכם שאחסון יפה ונוח שמתאים לכם בדיוק לא חייב להיות יקר. אפשר לבנות אחסון מקרטון, מעץ, מפלסטיק משומש. העיקר שיתאים למוצרים המאוחסנים ולחלל החדר.
יש לך עוד רעיונות לאחסון יפה, שימושי ונוח?
שאלות? הצעות?
אשמח לקרוא בתגובות. 🙂
מקסים… אשמח לקבל הקלטה