הביתן של ארונות הרדור היה הביתן הראשון שבקרתי בו בתערוכת עיצוב הבית. הנציגים של החברה פתחו בפני את דלתות הארונות וגם את הלב. כתבתי על ארונות הרדור בפוסט "התערוכה לעיצוב הבית חלק א" משם המשכתי בדרכי, היו שם ביתנים של יצרני חיפויים, שטיחים, טאפטים, מפסקי תאורה, רהיטים, מערכת סינון לממ"ד, בריכה ביתית לוילות מפוארות וכל מה שצריך לחדרי אמבטיה בבתים רגילים, מערכות חימום הבית מתחת לרצפה ועוד… עד שהגעתי לביתן של בלורן, שבו התעכבתי ואספר לכם עליו עכשיו. בלורן זאת חברת פירזול שעובדת עם הרבה נגריות ויצרני מטבחים בארץ. היא לא מעצבת מטבחים מול הלקוחות עד כמה שהבנתי, אבל בכל אופן יש לה מרכז מבקרים גדול ואנשים שעומדים לרכוש מטבח בהתאמה אישית לבית שלהם מוזמנים לתאם פגישה וללמוד מהן האפשרויות הרבות שקיימות. זאת חוויה מדהימה וכיפית בדרך למטבח המושלם שלכם.
אז מה היה בביתן של בלורן
ביתן גדול במיוחד והומה אנשים שמחכים בסבלנות לתורם להתקרב אל הארונות שבתצוגה וללחוץ. גם אני חיכיתי בסבלנות לתורי ובינתיים צילמתי אנשים לוחצים ומגירות נפתחות.
לא שלא ידעתי מה יקרה כשיגיע תורי ללחוץ על המגירה, הרי במהלך ההמתנה כבר ראיתי את אלה שלפני לוחצים, המגירה נפתחת בשקט מופתי, באלגנטיות של חתול בשעת צייד. אבל החוויה שונה לגמרי כשאני לוחצת ואני מרגישה כמה כוח הפעלתי על המגירה (לא הרבה) ואיך היא נענית לי בצייתנות. זאת הרגשה נפלאה. כמו לנהוג במכונית חדשה.
סיפרתי לכם כבר על חיבתי הגדולה לקווי ייצור? אני נהנית להסתכל על מוצרים בקו שעוברים תהליך מובנה וקצבי ויעיל. למשל מילוי בקבוקים ביקב בקבוצות קבוצות. הקו מסיע קבוצה אחת אל תחנת המילוי, כשניתן האות היין נמזג מתוך משפכים שתואמים במרווחים שלהם במדויק את מיקום הבקבוקים, משך הזמן ונפח היין שממלא את הבקבוקים גם כן קצוב ומתאים בדיוק. המזיגה נפסקת, הבקבוקים מלאים במידה הנכונה. שוב ניתן אות והבקבוקים המלאים ממשיכים במסעם, קבוצה חדשה של בקבוקים מתמלאת עכשיו ביין. איזה תזמון! תענוג.
כמו לונה פארק במטבח
בבית שלנו גם כן קיימים כמה "קווי ייצור". נקח את העניין של כביסה למשל, או שבעצם במחשבה שניה נעבור למטבח. אז איזה תהליך ייצור יש לנו כאן? אנחנו קונים חומרי גלם או אוכל מוכן ומאחסנים אותו – זה שלב אחד. האחסון מתחלק לפי אזורי אקלים: טמפ' החדר, קר וקפוא. השלב השני הוא שלב הבישול וכאן מצטרפים לחגיגה כלי הבישול שגם הם מאוחסנים במטבח במגירות או על מדפים. כשהאוכל מוכן אוכלים אותו. רגע! גם בשלב הזה מצטרפים כלים – כלי הגשה. ואת השאריות שוב מאחסנים במקרר או בארון.
קווי ייצור חכמים וריקוד במטבח
הזכרתי את שלב הבישול. נתבונן מקרוב באיש או אשה המבשלים להם תבשיל במטבח. יש אנשים שמכינים את כ-ל המצרכים וכ-ל הכלים הדרושים מראש, כמו שלמדנו מהספר "ילדים מבשלים" בזמנו, של רות סירקיס הנפלאה. יש כאלה אבל הם במיעוט. רוב האנשים מוציאים את המצרכים הדרושים ומתחילים לבשל, תוך כדי בישול שולפים את התבלינים והכלים הנחוצים. לכן כדאי וגם מומלץ שכל אלה יהיו מאוחסנים במרחק הושטת יד כשעומדים ליד הכיריים. כמו ריקוד. זה סוג המחשבה שמנחה את מתכנני המטבחים בבלורן. הכי נוח, הכי פשוט, הכי נגיש.
חוץ מעניין החלוקה לאזורים מקבלים מושג איך לחשב כמה מקום אחסון דרוש לכל דבר. למשל – הסירים. אם יש לנו מעט סירים – נניח אותם זה ליד זה על כל סיר המכסה שלו – ניצור מלבן דמיוני סביבם ונמדוד אותו. המלבן הזה הוא המגירה שבה יאוחסנו הסירים. אם יש לנו הרבה סירים נארגן אותם בערימות – סיר בתוך סיר, המיכסים ליד – וגם אז נקיף אותם במלבן דמיוני ונמדוד. בסרטון הוידאו אפשר לראות פתרון אחסון למיכסים בתוך מגירת הסירים. עניין המיכסים הוא אתגר בפני עצמו, יש הרבה פתרונות וזה אחד מהם.
לכל סיר יש מיכסה. כך אומרים. אבל איפה שמים את המיכסים??
סיימנו לתכנן את מגירה או מגירות הסירים – עכשיו נעמיד את כ-ל הקנקנים לשתיה קרה, תרמוסים, ואזות – על שולחן האוכל. בקבוצה צפופה. נקיף אותה במלבן ונמדוד. קיבלנו מידה לעוד מגירה. יש? עכשיו נקח את כ-ל הפיירקסים וכלי האפיה, כן, אפשר למיין לעוגות/אוכל או בשר/חלב… כל חלוקה ששימושית לכם.
יופי יופי יופי
אפשר לבשל במטבח מכוער. בכלל יופי זה עניין של טעם. לא? אבל אם נקח אותי למשל, אני אוהבת להיות במקומות יפים. נכון שחלק מחיי אני מבלה במקומות צפופים וחשוכים – חדרי ארונות, מחסנים… אבל זה רק כדי לעשות אותם יותר נגישים. זה מאתגר אותי להוציא את המקסימום מכל חלל נתון. עכשיו נחזור לעניין המטבחים והיופי. בבלורן תמצאו מגוון של חומרים לחזיתות המטבח כמו זכוכית מעוצבת, עץ, אפילו אבן טבעית. אבל בואו נחזור לזכוכית. ולמה? יש פה אפשרות להוסיף תאורה מאחורי הזכוכית – תאורה כזאת מוסיפה לא רק אור אלא יוצרת אוירה מופלאה במטבח, בדומה לאקווריום. רק בלי העניין של התחזוקה.
מזמינה אתכם לכתוב בתגובות מה שאתם אוהבים במטבח שלכם
ומה שפחות אוהבים – ואולי תשמחו לשנות.