"הארון שלי מלא בגדים אבל אין לי מה ללבוש"
מכירים את התלונה הזאת?
המכנסיים האלה קצת לוחצות והחולצה ההיא קצרה מדי או חשופה מדי או קצת לא נוחה בצוואר, על השמלה יש כתם שלא יורד אבל חוץ מזה היא בסדר גמור… אז מה? לזרוק? למסור? אולי ללבוש רק בבית? אז זהו, שיש מה לעשות עם כל אלה. קוראים לזה רה קולקציה או שידרוג בגדים. הרעיון הוא ליצור ממה שיש בגדים מתאימים ולבישים וגם על הדרך – לבגדים שנוצרים יש מראה מיוחד וייחודי. באמת אין כזה לאף אחד. וזה נראה טוב. טוב מאד אפילו. פגשתי אשה מקסימה שעושה את זה. מעצבת אופנה בהתאמה אישית. מתוך מה שיש. מתוך מודעות אקולוגית, אקונומית וכמובן ביצירתיות ובכשרון. מזמינה אתכם לפגוש את בהדרה.
ראיון עם עדי "בהדרה" על רקולקציה

אני לא באה לעשות מהפך. אני לא סטייליסטית
אני מגיעה אל הלקוחה הביתה, כמובן. אין לי הגבלה של אזור. כשמדובר באזור מרוחק אני פשוט גובה את עלות הנסיעה. ועושה מיון של הבגדים. פשוט מוציאים את כל תכולת הארון וביחד עם הלקוחה ממיינת לשלוש ערימות: לובשת / לא לובשת / מהססת. תוך כדי הפעולה הזאת אני לומדת על הטעם האישי של הלקוחה וגם רואה מה חסר לה בארון.
למשל, הייתי אצל לקוחה שהיו לה ארבעים וחמש חולצות קצרות ורק שלוש ארוכות, אז ברור שחסרות לה חולצות ארוכות. היא יכולה לקנות, כמובן, אבל ישנה גם אפשרות להוסיף שרוולים לחולצה חסרת שרוולים. הבד יכול להילקח מבגד אחר שיש לכם בארון או מבדים שיש אצלי בסטודיו. לפעמים אני מוסיפה תחרה, משלבת בד מיוחד, אפילו פרווה, בהתאם לטעם של הלקוחה ולחומרים שיש לי.
אני לא באה ללמד אף אחד איך להתלבש, אומרת בהדרה, אני רואה מה הלקוחה אוהבת ומתוך מה שהיא אוהבת אני עוזרת לה למצוא מה שמתאים לה. בגד שלא מתאים אבל יש לו פוטנציאל – יש אפשרות לשדרג. גם לכתמים שלא יורדים אפשר למצוא פתרון, כפתור שחסר, תיקון קטן – אני עושה. אבל עיקר העבודה היא לא תיקונים אלא שידרוגים. אולי הכי טוב שאראה דוגמאות.
גקט גינס שהיה גדול מיושן וחסר צורה שקיבל צורה בעזרת סיכות ומספריים על גוף הלקוחה
גזרתי לו את כל השוליים שיפרמו, צוורון חפתים וכפתורים את הפנים גזרתי מחולצה מחוררת אך אהובה כפתור הפך לעגיל ופיסת שרשרת יהלומים מהסטודיו השלימה את המראה.


טוניקה שנוצרה מחולצת מעטפת חומה שהיתה צמודה מידיי בבטן וסטרפלס שנמאס עליה והפך להיות החלק התחתון של הטוניקה.
בסטודיו בהתאם לטעם של הלקוחה הוספתי תחרה חומה במחשוף.


גופית ספורט שנחתחה וקיבלה כיווץ בחזה
וחוברה לחצאית בסגנון קוסטו הפכה לשמלה קלילה ונוחה.
שמלת מקסי עם שסע ששכבה בארון כעשר שנים קוצרה למידי ומהשארית תפרתי דנטל ופרח שנתפר על החזה ומסתיר כתם יין אדום שסירב לרדת.
תהליך המיון עם הלקוחה מאד מובנה וגם שמח
בהדרה מדברת בקצב מהיר מאד, תוך כדי שיחה אנחנו צוחקות המון. אז התחלתי לספר לך שאנחנו ממיינות מיון ראשון את כל הבגדים לשלוש ערימות. מקפלות ומכניסות לארון את מה שהיא לובשת ורואות מה חסר. בשלב הבא ממיינות את שתי הערימות הנוספות. ערימת הלא לובשת וערימת המהססת. מתוכן ניצור בגדים שחסרים בארון ומה שעדיין לא מתאים – נעביר הלאה.
אני לא נוהגת להשאיר אצל הלקוחות בגדים שהן החליטו להיפרד מהם. אם החלטנו להיפרד – נפרדים. בדרך כלל אני לוקחת את הבגדים ומוסרת לצדקה. אם הלקוחה נוהגת למסור בגדים לחנות יד שניה מסויימת – אעזור לה לשים את שק הבגדים למסירה במכונית. בשום אופן אני לא ממליצה להשאיר בארון בגדים שלא לובשים אותם.
סמרטוטים. נקודה למחשבה
אני מעודדת את הלקוחות שלי להיפרד מסמרטוטים. אין שום סיבה ללבוש בבית סמרטוטים. גם בבית וגם לתרגול יוגה אפשר ללבוש בגדים מחמיאים. בגד מאד אהוב – להשאיר. אבל הדגש הוא על בגד אהוב, לא כי "לא חבל עליו". יש הבדל. אשה אחת אמרה לי אחרי השידרוג: "בעלי כל הזמן חושב שאני יוצאת מהבית כי אני לא לובשת סמרטוטים יותר…."
ועוד נקודה למחשבה: שחרור
ברגע שנפרדים מהבגד שלבשתי במסיבה בשנת 1982, כשנפרדים מהבגדים שאולי אלבש אחרי שארזה – נפרדים מהעבר, מדרישות לא הוגנות כלפי עצמנו, משחררים הרבה מקום והרבה אנרגיה לחיים בהווה. זכרו שבגד שתופס מקום אצלכן ולא משמש אתכן יכול לשמש מישהו אחר ואולי המעיל שאתן רוצות מחכה שתפנו לו מקום בארון כדי להגיע אליכן.
איך הגעתי לתחום הזה?
אני מעצבת שמלות כלה. גם השמלות שאני מעצבת הן בהתאמה אישית, כמובן. כי הלקוחה שלי היא זאת שמתחתנת, לא אני. אני רק יוצרת עבורה את השמלה שהכי תתאים לה, שתרגיש בה הכי נוח בעולם. גם בשמלות הכלה, אגב, יוצא שאני משלבת פריט מוכן. בהחלט, למה לא? וקרה שמישהי ביקשה שאשדרג לה בגד וכך העניינים התגלגלו. רוב העבודה שלי נעשית בסטודיו, יש לי צורך לצאת מדי פעם החוצה, לפגוש אנשים במקומות שונים, עם טעמים שונים. ומה יותר מהנה מאשר למיין יחד עם אשה את ארון הבגדים שלה? כך נולד השירות הזה.