אולי שמעתם את המושג "תודעת שפע". מדברים על זה הרבה בשנים האחרונות. מדובר במערכת אמונות שתומכות זו בזו ומתבטאות בהתנהלות שיוצרת שפע ממש, בחיי היומיום. שפע זה לא רק כסף אבל בהחלט גם כסף. ואיך זה משפיע על הבית?
טוב, זה ברור… כשיש כסף אפשר לשפץ את הבית ולתחזק אותו ברמה גבוהה. אפשר גם לרכוש רהיטים יפים וחפצי נוי לקישוט. ואם כבר שיפצתם ועיצבתם – עם יד על הלב – האם שמרתם את החפצים הישנים שלעולם לא תשתמשו בהם רק "ליתר בטחון"? אם כך אתם יוצרים אצלכם בבית אזורים תקועים, חסימות שמשקפות תודעת מחסור. אם אנחנו רוצים ליצור שפע בחיינו עלינו לשים לב למחשבות שמנהלות את חיינו.
דפוס המחשבה: חבל לזרוק, אולי נצטרך את זה פעם… ממלא את הבית בחפצים מיותרים. אמנם מי שמזמין אותי לסידור בית רוצה לראות תוצאות כמה שיותר מהר. (פחות זמן עבודה = פחות כסף לשלם) וגם אני רוצה לספק את "הסחורה" – ברור…
אך לעולם לא "אכריח" מישהו לזרוק קופסאות קרטון ריקות, בגדי תינוקות שלא נלבשו שנים, כלי אחסון מפלסטיק, אפילו אוכל, או כל חפץ אחר שבעליהם מסרבים להיפרד ממנו, רק כי אני חושבת שמוטב בלעדיו.
כשהאדם מוכן לשחרר – זה הזמן להעביר את החפצים הלאה. כמו גלד על פצע פתוח בעור – אם אמשוך אותו בכוח הפצע ייפתח שוב. לכן אני כותבת לכם על תודעת שפע. החשיפה לרעיונות של תודעת שפע יוצרת בכם את הנכונות לאמץ בהדרגה אמונה ביש, אופטימיות שיוצרת מציאות חיובית ממש בפועל בחיים שלכם.
האמונות שלנו מתבטאות ביומיום, בדברים קטנים, אם נשים לב אליהן נוכל לשנות את האמונות ואת מצבנו הכלכלי.
שפע מתחיל באמונה שיש ושיהיה. תמיד. בטחון כזה ביקום.
יש המון.
יש כל כך הרבה.
יש הרבה יותר מדי, אפילו.
כל מה שנצטרך – יהיה לנו.
מוכנים להאמין בכך בלב שלם?
נסו ותראו שאכן זה כך.
קראו את המשפטים ושימו לב לתגובה שלכם: הסכמה או התנגדות?
מה זה שפע בעצם ואיך הוא מתבטא בבית שלנו?
כשאני מאמינה בשפע – אני מרשה לעצמי להנות במה שטוב לי ובריא לי ומשמח אותי. למשל: אני אקנה בחנות אורגנית אבל לא בבולמוס קניות (כי עכשיו מבצע ומחר לא אוכל להרשות לעצמי) אלא מה שאני ומשפחתי נצרוך בימים הקרובים. אני אקנה בגד שמוצא חן בעיני ומחמיא לי ואיכותי ולא בגד זול (שייהפך לסמרטוט מהר מאד). אגב, ניתן לרכוש בגדים איכותיים ומיוחדים במחירים זולים למדי בבוטיקים יד שניה. כך כולם מרוויחים: מי שמסרה את הבגד מרוויחה אחוזים מהמכירה והיא יודעת שמי שתקנה את הבגד תהנה ממנו, בעלת הבוטיק והמוכרות השכירות מקבלות שכר וזה גם מאד כיף לעבוד בבוטיק כזה מלא הפתעות והקונות נהנות למצוא בגדים מיוחדים, באיכות מעולה במחיר שפוי.
שפע לא תמיד יקר או יוקרתי, לא חייבים להשקיע הון בעיצוב הבית כדי להרגיש בו טוב, אבל כן כדאי לטפח אותו. גם בית ישן ופשוט יהיה נעים אם תטפחו אותו. טפחו את החללים הפנויים וגם את אזורי האחסון, כי כל אלה יחד מרכיבים את הבית שלכם ועוד לא אמרתי כלום על תאורה ועל אהבה, על כך בפעם אחרת 🙂
דוגמאות נוספות למחשבות שתומכות באמונה במחסור ויוצרות אי-סדר ועומס בבית.
לפעמים אנשים רוצים לשחרר חפצים שמיותרים להם אבל בתנאי שיגיעו למי שצריך אותם "באמת" ולא חלילה לחנויות יד שניה שירוויחו כסף (יש בוטיקים שמתגמלים את המוכרים). ושיבואו לקחת. בקיצור, פגשתי אנשים שמעכבים את מסירת החפצים זמן רב מאד כי לא ידעו למי לתת ולא הצליחו למכור וכו' וכו'. איך אתם בעניין הזה?
ומצד שני – אם יש מוצר אחסון מתאים בדיוק לצרכים שלכם – האם תקנו אותו מיד או שתחכו שיימכר בהנחה? ואם הגעתם לחנות באופן לא מתוכנן וראיתם סלסלה לאחסון מאד זולה שלא בטוח שמתאימה לכם – תקנו?
באחד הפוסטים באתר סיפרתי לכם על אחד מהבתים שבהם "סידרתי" ארון בגדים – לא ממש סידרתי כי הארון היה מאד מסודר. מה שכן – היו בו המון בגדים שלא נלבשו הרבה מאד זמן. חלק מהם אפילו עשרות שנים. מאותו בית יצאו תשע (!) שקיות ענקיות עם בגדי נשים לאחד הבוטיקים יד שניה בעיר מגוריה של אותה אישה. לדבריה הנוכחות שלי נתנה לה אומץ לשחרר את כל מה שמיותר לה. ועכשיו הרבה יותר קל ונעים לה להתלבש.
אמרתי כבר בהתחלה שאני לא "מטיפה" למינימליזם ולא שופטת אנשים שאוהבים שיש להם הרבה מכל דבר. המשימה שלי היא לארגן את הדברים כך שתדעו מה נמצא איפה. שיהיה לכם קל להשתמש בדברים שלכם ויהיה לכם נעים אצלכם בבית. זה הכל 🙂